טארט וניל

הרכבה:

בצק פריך וניל:

1. חוץ מהביצים מוסיפים את כל החומרים לקערת המיקסר עם וו גיטרה
2. מעבדים לקבלת מרקם חול דק דק
3. מוסיפים פנימה את הביצים ומעבדים לקבלת בצק
4. מוציאים מקערת המיקסר ועוטפים בניילון נצמד.
5. שומרים במקרר מינימום 30 דקות
6. מרדדים את הבצד לתבנית הרצוייה
7. אופים ב 165 מעלות כ 15 דקות

בצק פריך וניל טארט וניל

ספוג וניל:

1. במעבד מזון טוחנים חלמונים, קמח ומחית ווניל.
2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבון
3. בהדרגה מוסיפים סוכר לקבלת מרנג יציב.
4. מקפים את המרנג לתוך התערובת הראשונה. מיישרים על מגש מרופד בנייר אפייה לעובי של חצי סנטימטר.
5. אופים בתנור שחוממם מראש ל 180 מעלות כ 10
דקות.

ספוג וניל

גנאש וניל:

1. בקלחת קטנה מחממים סירופ גלוקוזה, שמנת מתוקה ומחית ווניל לסף רתיחה.
2. מוזגים מעל השוקולד הלבן וממתינים דקה.
3. טוחנים את התערובת בעזרת בלנדר מוט.
4. מקררים 20 דקות במקרר ומעבירים לשק זילוף.
5. שומרים במקרר.

גנאש ווניל

מוס מסקרפונה ווניל:

1.מכינים מסת ג’לטין 4 גרם אבקה + 20 גרם מים.
2. שוקלים בקלחת קטנה שמנת מותקה, מחית הווניל, חלמון וסוכר.
3. מחממים תוך כדי ערבוב ל 82 מעלות בעזרת לקקן.
4. מוסיפים את מסת הג’לטין
5. מקררים לטמפרטורת חדר את הקרם האנגלז.
6. בקערה נפרדת ממערבבים טיפה את גבינת המסקרפונה למרקם חלק.
7. מאחדים ביחד עם קרם האנלז הקר.
8. מוזגים לתבנית הרצוייה ומקפיאים לפחות 4 שעות.

מוס מסקרפונה ווניל

צפוי וניל:

1. מכינים מסת ג’לטין 22 גרם אבקה + 130 גרם מים קרים.
2. בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים, סוכר וסירופ גלוקוזה על חום בינוני.
3. מוזגים את הסירופ החם לתוך כלי מדידה גדול.
4. מוסיפים פנימה את השוקולד הלבן, מחית הווניל, חלב ממותק ומסת הג’לטין.
5. טוחינם בעזרת בלנדר מוט.
6. שומרים מכוסה בניילון נצמד לילה במקרר.
7. טמפ עבודה: 28-30 מעלות.

ציפוי וניל

שלבים:

1. קורצים את הספוג ווניל חצי סנטימטר מקוטר קלתית הבצק.
2. מוזגים לתוך קלתית הבצק האפויי, מעט גאנש ווניל.
3. מכניסים מעל הגנאש את ספוג הווניל.
4. מצפים בשאר הגנאש עד למילוי הטארט
5. מחלצים את מוס הווניל מהתבנית ומצפים בתערובת הציפוי בטמפרטורה הנכונה.
6. מעבירים את המוס מעל הטארט.

שומרים את הטארט במקרר לפחות שעה וחצילקבלת מרקם אחיד ולא קפוא
אני משתמש בסרטון ברינג קוטר 18 גובה 2

משקלים:
בצק פריך 130 גרם
גנאש ווניל 140 גרם
ספוג ווניל 150 גרם
מוס ווניל מסקרפונה 250 גרם
ציפויי ווניל 44 גרם
משקל מוצר: 714 גרם

מצרכים:

בצק פריך וניל:

300 גרם קמח רב תכליתי
120 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת שקדים
3 גרם מלח
10 גרם מחית ווניל מדגסקר של Unique
180 גרם חמאה קרה קוביות
60 גרם ביצים

ספוג וניל:

150 גרם חלבון ביצה
125 גרם סוכר
12 גרם מחית ווניל מדגסקר של Unique
100 גרם חלמון ביצה
125 גרם קמח

גנאש וניל:

300 גרם שמנת מתוקה 38%
15 גרם מחית ווניל בורבון של Unique
350 גרם שוקולד לבן 34%
25 גרם סירופ גלוקוזה

מוס מסקרפונה ווניל:

קרם אנגלז:
250 גרם שמנת מתוקה 38%
15 גרם מחית ווניל בורבון של Unique
50 גרם חלמון
65 גרם סוכר לבן
24 גרם מסת ג’לטין
230 גרם קרם אנגלז
150 גרם גבינת מסקרפונה

ציפוי ווניל:

150 גרם מים
300 גרם סוכר
300 גרם סירופ גלוקוזה
200 גרם חלב מרוכז ממותק
250 גרם שוקולד לבן 34%
10 גרם מחית ווניל מדגסקר שלUnique
150 גרם מסת ג’לטין

תפריט

דילוג לתוכן