מצרכים:

600 גרם גבינת שמנת (סיגנון שרייבר)
200 גרם שמנת חמוצה 15%שומן
150גרם סוכר לבן (חצי כוס)
210 גרם ביצים (4יחידות L)
380 גרם שמנת מתוקה (כוס וחצי)
30 גרם קמח לבן (4כפות)
מקל ווניל אחד
גרידת לימון מלימון שלם
מיץ מחצי לימון

עוגה גבינה באסקית

עוגת גבינה באסקית

הרכבה:

בקלחת בינונית מחממים קוביות גבינת שמנת ושמנת חמוצה למרקם רך.
בקלחת נפרדת מביאים לרתיחה סוכר,גרידת לימון,מיץ לימון, שמנת מתוקה ווניל.
מעבירים את התערובות לכלי מדידה גדול.
מוסיפים לתערובת ביצים וקמח וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.

מניחים את התערובת במקרר לחצי שעה.

מחממים תנור ל230 מעולת.

מניחים על מגש אפייה תבנית בקוטר 20ס״מ.
מרפדים בעזרת נייר אפייה.
מסננים פנימה את התערובת.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל20דקות אפייה או עד לקבלת צבע חום ככה כמעט שרוף.
מוציאים מהתנור ומקרר לטמפרטורת חדר. מעבירים למקרר למינימום 4 שעות של התייצבות.

ממליץ להגיש את העוגת עם רוטב פירות אדומים או פירות יער לפי טעמכם אני אישית אוהב עם ריבת מישמש בייתית.
אם תצליחו אפשר לשמור את העוגה עד 4 ימים במקרר. תשמרו לכם את המתכון הזה ושתפו אותו עם המשפחה שלכם וחברים, תאמינו לי שהם יחזירו לכם תודה ענקית בחזרה 🫶 כי זה באמת אחד המתכונים הכי מיוחדים שאני נותן לכם במתנה

מתכונים נוספים שתאהבו

תפריט

דילוג לתוכן